By 09/10/2023

Els passats 6 de maig i 16 de setembre, Impuls Rural en nom dels projectes de Comunitat Energètica de Santa Maria de Miralles i de La Llacuna, hem participat a les trobades convocades per Somcomunitats.

Somcomunitats es un projecte d’intercooperació format per Som Energia, Som Mobilitat, i ePlural, que agrupa EPI, Arkenova, Suno, Tandem Social i Coopdevs que desenvolupa eines de gestió tecnològica i governança que permeten replicar i accelerar la creació de Comunitats Energètiques, la seva escalabilitat i una àgil gestió.

Som Comunitats considera que la transició energètica no ha de suposar només la descarbonització del sistema actual sinó que també ha de fomentar la descentralització del sistema de generació energètica, democratitzar l’accés i el consum energètic, apostar per una propietat col·lectiva i no deixar fora ningú.

També té com a propòsit que les Comunitats Energètiques agrupades puguin compartir l’organització i la producció de més recursos a part de l’energia (com l’alimentació, l’habitatge i les cures), generant impactes positius a escala local arreu del territori.

Per a més informació podeu visitar https://somcomunitats.coop

o/i lleguir el document de les trobades:

1a trobada de Comunitats Energètiques de l’Economia Social i Solidària

2a trobada de Comunitats Energètiques de l’Economia Social i Solidària